Champinjonsallad med ost och äpple

Serverar: 4 portioner

En härlig sallad även med hackade valnötskärnor och en dressing gjord på gräddfil, ädelost och svartpeppar.

Ingredienser

  • Ca 1 liter krusig grönsallat, gärna frisée
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 100 g grevéost i stavar
  • 1 stort syrligt tärnat äpple
  • 5-6 grovt hackade valnötskärnor
  • 1 msk citronsaft
  • Dressing
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk smulad gräddig ädelost
  • Några tag med svartpepparkvarnen
  • Instruktioner

    1. Varva i en stor skål bitar av sallat med skivade champinjoner, oststavar och äppeltärningar - obs att äpplet inte behöver skalas. Strö på hackade nötter och droppa över lite citron.
    2. Rör ihop dressingen som blir slätast om osten är mjuk och rumsvarm. Ringla såsen över salladen och bland den vid bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben