Chana dal

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smaskig gryta med spännande smaker. Om jag inte har chana dal linser hemma så brukar jag laga den med vanliga kikärtor. Egentligen går det bra med vilka bönor eller linser som helst, bara de har lite tuggmotstånd. (Utseendemässigt skiljer sig chana dal från vanliga garbanzo-kikärter genom att de är mindre och mörkare i färgen. De är mer lika vanliga gula ärter till storleken än vanliga kikärter. Däremot beter de sig som vanliga kikärter när man tillagar dem).

Ingredienser

  • 3 dl Chana dal linser (blötlägg linserna 1 dygn innan)
  • 2 msk olja
  • 1 lök, hackad
  • 1 kanelstång
  • 1 chili, hackad
  • 3 tomater (i klyftor)
  • 2 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 3 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • Instruktioner

    Fräs lök och kanelstång i olja. Tillsätt resten av kryddorna och tomatklyftor. Tillsätt linserna och vatten och koka ca 50 min. Tillsätt citronsaft efter smak.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben