Chapati

Serverar: 8 portioner

Brödet ätes till kryddstarka rätter.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 kryddmått salt
  • Instruktioner

    Blanda ihop mjöl och vatten till en mjuk deg. Knåda degen 5-7 min och låt den gärna ligga övertäckt med en fuktig handduk 20-30 min.Knåda degen igen på mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Värm upp en torr gjutjärnsstekpanna så den blir riktigt het. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, 12-14 cm i diameter. Grädda kakan ipannan, bara ca 1 min per sida. Svep in de gräddade bröden i en bakduk så de håller sig varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    DevourMe 15 juni 2008

    fastnar inte brödet om man gör dom i stekpannen utan fett?

    DevourMe 15 juni 2008

    asså degen är ju jätte geggig hur ska man kunde knåda den då :S alla andra chapati recept jag kollat på harj u typ dubbelt så mkt mjöl som i ditt, går det verkligen ihop-?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben