Kryddig fisksoppa med chapati

Serverar: 4 portioner

En smakrik och färgrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du smidigt i stekpannan.

Ingredienser

  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 5 dl Kelda lagalätt
  • 1/2 tsk salt
  • Chapatibrödet
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1/2 tsk salt
  • Till servering
  • Bordsmargarin till chapatibrödet
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Tillsätt gräddmjölk och fisk. Låt soppan koka ytterligare ca 3 min. Smaksätt med salt.
    2. Chapatibrödet tillagar du så här:
    3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg.
    4. Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk.
    5. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 min per sida.
    6. Lägg bröden efterhand under en handduk.
    7. Serveras nygräddade med smör.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben