Charlottas chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod kaka som med fördel kan göras dagen innan!

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • Tillbehör
  • 3 l jordgubbar
  • 3 l vaniljglass
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna (24 x 30 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman strösocker och ägg. Tillsätt smöret. Blanda mjöl och kakao och rör ner det. Fördela smeten i långpannan. Grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär kakan i bitar. Rensa jordgubbarna. Varva jordgubbar och vaniljglass i ett glas. Toppa med en bit chokladkaka.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben