Charlotte Russe

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 rulltårta
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 blad gelatin
  • 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Klä en form med tunna skivor rulltårta.
    2. Vispa 3 äggulor med 1 dl socker tills det blivit vitt och pösigt. Koka upp mjölken, låt sjuda en minut med äggsmeten och ställ sedan i kylskåp.
    3. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten och vispa grädden. Raspa lite av skalet från citronen och pressa den därefter. Krama ur gelatinet, smält den på svag värme och blanda med citronrasp och saft i äggsmeten.
    4. Vispa upp äggvitorna tills de stelnat något, tillsätt ½ dl socker och avsluta vispningen. Vänd ned i äggsmeten. Blanda i den vispade grädden, fyll i formen och kyl i minst 2 timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben