Charlotte - Russe-kaka

Serverar: 1 portioner

En rulltårta först som sen blir en snygg kaka. En läckerkaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • 2-3 dl lingonsylt
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl gelèsocker multi
  • 200 g lingon
  • 6 dl utspädd lättdryck, lingon
  • 3 dl gelèsocker multi
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
    2. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.
    3. Klä en form med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor. Koka grädden och gelésockret i 30 sek. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen.
    4. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg lingon på fyllningen. Koka dryck och gelésocker i 30 sek. Låt svalna något innan det hälls över bären.
    5. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben