Charlotte Russe

Serverar: 6-8 portioner

Med underbar citronfromage.

Ingredienser

  • 14-16 skivor rulltårta med sylt (2 cm tjocka)
  • Citronfromage
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Saften av 1 citron
  • 5 blad gelantin
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och socker pösigt, tillsätt citronsaft och skal. Geleatinbladen läggs i kallt vatten i ca 5min, kramas ur och smälts i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Vispa äggvitor och grädde till hårtskum och blanda ner i smeten.
    2. Skiva rulltårta och klä en rundbottnad form eller skål med skivorna. Häll fromagen i formen, ställ i kylen i ca 1 timme. Stjälp upp och servera.
    3. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben