Chayenne & chilikryddad lax

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna lax är bland det godaste vi vet i vår familj. Det är den knaperstekta ytan som blir så god. Den går att kombinera med en massa olika såser kalla som varma eller vitlökssmöret.

Ingredienser

  • 1/2 sida lax (skinnet kvar) Pink lax är utmärkt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1-2 tsk chayennepeppar
  • 1 tsk chili pulver eller 1/2 färsk chili (röd)
  • Salt
  • Olja
  • Instruktioner

    Ta bort alla ben från laxen,krydda rikligt på köttsidan. Den ska nästan vara täckt av kryddorna (beroende på hur stark man vill ha den). Sätt lite olja i en uppvärmd stekpanna och lägg ner fisken ,köttsidan ska vara neråt. Låt den steka en stund på 5:an för att få en fin knaperstekt yta,sänk sedan värmen(2:an) och låt den bli färdig. Jag brukar vända den en stund för att få fin färg på skinnet också,Då måste man ha två stekspadar för att inte fiskaen ska falla isär.Har man stekt den nog hårt så håller den ihop. Servera med en god sås eller smält smör,samt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben