Cheescake utan ägg

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott! Om du vill variera smaken på cheesecaken går det bra att använda t.ex. yoghurt med jordgubbssmak och byta ut vattnet mot jordgubbssaft. Det är bara att låta fantasin flöda.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g Digestivekex
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 600 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1½ tsk gelatinpulver
  • 5 msk strösocker
  • 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Smula sönder digestivekexen. Smält smöret, blanda med smulorna och täck botten av en bakplåtspappers försedd springform (ca 24-30 cm i diameter) med blandningen.
    2. Vispa ihop Philiadelphia, yoghurt och citronjuice.
    3. Koka upp gelatinpulver, socker och 1½ dl vatten i en kastrull och rör ned i ostkrämen.
    4. Häll ostkrämen i formen och bred ut den så att den blir helt slät.
    5. Låt cheesecaken stå minst 3 timmar i kyl.
    6. Skär upp i 12 lika stora bitar. Dekorera med färska bär eller frukter.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben