Enkelt och gott! Om du vill variera smaken på cheesecaken går det bra att använda t.ex. yoghurt med jordgubbssmak och byta ut vattnet mot jordgubbssaft. Det är bara att låta fantasin flöda.
Ingredienser
Botten
150 g Digestivekex
125 g smält smör
Fyllning
600 g Philadelphia Original
3 dl yoghurt naturell
3 msk pressad citronjuice
1½ tsk gelatinpulver
5 msk strösocker
1½ dl vatten
Instruktioner
Smula sönder digestivekexen. Smält smöret, blanda med smulorna och täck botten av en bakplåtspappers försedd springform (ca 24-30 cm i diameter) med blandningen.
Vispa ihop Philiadelphia, yoghurt och citronjuice.
Koka upp gelatinpulver, socker och 1½ dl vatten i en kastrull och rör ned i ostkrämen.
Häll ostkrämen i formen och bred ut den så att den blir helt slät.
Låt cheesecaken stå minst 3 timmar i kyl.
Skär upp i 12 lika stora bitar. Dekorera med färska bär eller frukter.