Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
En mycket smakrik och mättande burgare. En perfekt och snabbt tillagad lunch. Eller så gör man bara burgarna och serverar med pommes el.dyl. Då har man en hel middag.
Lägg nötfärsen i en bunke. Skala och dela den gula löken på längden, grovriv ena halvan och finstrimla andra halvan i halvmånar. Grovriv osten och lägg i bunken ihop med den rivna löken. Finriv skalet av ½ citron och lägg i bunken, pressa i vitlöksklyftorna. Knäck i ägget. Salta och peppra. Rör ihop med en gaffel till allt är blandat, ställ åt sidan att mogna ihop medan ni gör toasten. Kantskär brödet och rosta i torr stekpanna på medelvärme så det blir gyllenbrunt. Bred majonnäs och bostongurka på brödskivorna. Vält ut färsen på blöt skärbräda, och dela i fyra bitar. Forma varje bit med blöta händer till burgare. 2-3 cm höga och ca 12 cm i diameter. Bryn smöret i en stekpanna och lägg i burgare, stek på medelvärme under lock ca 2-3 minuter per sida. Lägg burgarna på toasten och sprid lökhalvmånarna över. Färdigt säger jag. En sallad till säger ”Lilla gumman”. Välj själv!