Cheesecake

Serverar: 10 portioner

Så himlans god, det kallar jag äkta grejer.

Ingredienser

  • 6 dl gräddfil (ska silas igenom melittafilter i 10-12 timmar) eller så kan du använda turkisk yoghurt
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av två citroner
  • Saft av 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • 7-8 krossade degestivekex
  • Instruktioner

    Vispa gulor, socker och vaniljsocker kraftigt. Tillsätt rivet skal av de tvättade citronerna och citronsaften, och rör om. Vispa i den silade gräddfilen och rör ner den uppvispade grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner smeten. Strö rejält med degestie i botten på formen (med löstagbar kant 22-25 cm i diameter). Häll i smeten. Ställ sedan in kakan i frysen i minst 3 timmar. Om man vill så kan man öven ha skivade kiwifrikter som topping.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben