Cheesecake

Serverar: 8 portioner

En lite annorlunda cheesecake med yoghurt och farinsocker.

Ingredienser

  • Botten
  • 350 g smulat digestive
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 400 g cream cheese
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 4 msk brun farin
  • 40 g hackad syltat ingefära samt lite av lagen
  • Dekoration
  • Färska bär eller annan frukt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt de smulade kexen. Fördela smeten i en form ( ca 20 cm )
    2. Ställ kallt i 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175°.
    4. Blanda samman ost, yoghurt, äggulor, farin och den syltade ingefäran. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i ostbladningen. Fördela smeten i formen.
    5. Grädda i ugn i ca 30 minuter
    6. Ställ sedan kallt en stund Dekorera sedan med färska bär eller annan frukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben