Cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde, eller mellangrädde
  • 6 digestivekex
  • Instruktioner

    1. 8 - 10 port Smula digestivekex i botten på formarna. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
    2. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
    3. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
    4. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
    5. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
    6. Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben