Cheesecake á la Tiramisù

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En Tiramisùliknande dessert.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 100 g digestivekex
  • ½ dl hasselnötskärnor
  • Fyllning
  • 175 g blockchoklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 225 g mascarponeost eller kesella gourmet
  • 1 msk starkt kaffe
  • ½ dl florsocker
  • Garnering
  • 225 g mascarponeost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 15 g blockchoklad
  • Pecannötter
  • Kokos
  • Instruktioner

    Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa grädden till hårt skum. Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Rör till sist ner den vispade grädden. Höll fyllingen i formen. Ställ kallt någon timme. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen. Garnera med riven choklad, skalade pecannötter och rostad kokos.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben