Tiramisu à la Casalinga

Serverar: 4-6 portioner

Tiramisu som man gör den hemma, dvs utan alkohol så att den passar hela familjen.

Ingredienser

  • 12 savoiardikex
  • 2 dl kaffe, nybryggt och varmt
  • 2 msk strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1-2 msk kakao
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg kexen i en form.
    2. Blanda kaffe med strösockret så att sockret löser sig, häll över kexen. Vispa mascarpone, florsocker, äggulor och rivet citronskal så att det blir fluffigt. Täck kexen med mascarponesmeten och ställ övertäckt i kylen minst en timme. Vid servering, pudra med kakao och strö på rikligt med riven choklad.
    3. Tips! Vill man spetsa desserten så tillsätter man 1 dl marsalavin till kaffet som hälls på kexen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennifertransw 9 februari 2010

    jag ska testa att göra denna till min familj nu på söndag, då vi får besök med småbarn. Ta för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben