Serverar: 4-6 portioner
Tid: 2 timmar
En annurlunda Cheesecakevariant, men god.
1. Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter. 2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. 3. Smält blockchokladen i vattenbad eller i microvågsugn.Vispa grädden till ett hårt skum. 4. Blanda marscarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Rör tillsist ner den vispade grädden. 5. Fyll formen med krämen. Ställ kallt någon timme. 6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen. 7. Garnera med riven choklad, Skalade pecannötter och rostad kokos.
Lite torr och smaklös - jag väntade mig något saftigt. Saknade sockermängden i smeten. Det står att man skall blanda florsocker med osten, kaffet och chokladen - men inget socker var angivet. Halva kakan blev kvar. Så brukar det inte vara hos oss.
ät den med glass eller grädde till då
Ja, hur mycket florsocker ska det vara? Den verkar ju och ser god ut :)
Jag hittade samma recept på en annan sida. Det ska vara ½ dl florsocker i fyllningen.