Cheesecake à la tiramisú

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

En annurlunda Cheesecakevariant, men god.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • ca 100 g digestivekex
  • 1/2 dl hackade nötkärnor
  • Fyllning
  • 175 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 225 g mascarponeost eller kesella
  • 1 msk starkt kaffe
  • Garnering
  • 225 g mascarponeost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 15 g choklad
  • Pecannötter
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter. 2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. 3. Smält blockchokladen i vattenbad eller i microvågsugn.Vispa grädden till ett hårt skum. 4. Blanda marscarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Rör tillsist ner den vispade grädden. 5. Fyll formen med krämen. Ställ kallt någon timme. 6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen. 7. Garnera med riven choklad, Skalade pecannötter och rostad kokos.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (4)

    Gunbrodd 25 mars 2008

    Lite torr och smaklös - jag väntade mig något saftigt. Saknade sockermängden i smeten. Det står att man skall blanda florsocker med osten, kaffet och chokladen - men inget socker var angivet. Halva kakan blev kvar. Så brukar det inte vara hos oss.

    BagarenMartin 28 mars 2008

    ät den med glass eller grädde till då

    Mimli89 6 september 2012

    Ja, hur mycket florsocker ska det vara? Den verkar ju och ser god ut :)

    DoctorWho 5 september 2013

    Jag hittade samma recept på en annan sida. Det ska vara ½ dl florsocker i fyllningen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben