Cheesecake med marinerade bär

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Marinera jordgubbarna i likör så blir det en cheesecake med sting.

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 250 g digestivekex
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1-2 tsk kanel
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 äggulor
  • 1 msk outspädd apelsinjuice
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Lag
  • 1 dl pressad apelsinsaft eller vatten
  • 1 dl socker
  • Fint rivet skal av 1 apelsin
  • 2-3 msk Grand Marnier eller Cointreau
  • Ca 1 liter skivade jordgubbar
  • Garnering
  • 1 carambola
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen och kryddorna i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form, ca 23 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda kakan i 200 grader ca 5 minuter, låt kallna.
    2. Vispa ost, äggulor, apelsinjuice och socker till en smidig smed. Vispa grädden hårt och blanda med ostmassan.
    3. Häll upp smeten i den kalla formen. Ställ i frysen ca 3 timmar.
    4. Koka saft, socker och skal till en simmig lag. Låt kallna. Smaka av med likör. Marinera jordgubbarna ca 30 min i lagen.
    5. Ta kakan ur frysen, lossa och låt tina lätt. Garnera med några skivor carambola. Servera med de marinerade jordgubbarna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben