Cheesecake med paprika och basilika

Serverar: 6 portioner

225 kalorier per portion Alla cheesecakes behöver inte vara söta. Denna rätt är vegetarisk.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • 50 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 röda paprikor
  • 350 g keso
  • 2 ägg
  • 2 msk strimlad färsk basilika
  • Salt Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
    2. Värm ugnsgrillen.
    3. Kärna ur och skär paprikorna i halvor. Lägg sedan paprikahalvorna uppåt i en långpanna. Grilla dem tills skinnet börjar bli svart, ca 10 minuter. Lägg paprikahalvorna i en plastpåse och låt dem svalna.
    4. Värm ugnen till 200 grader.
    5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Lägg den i en 20 cm pajform med löstagbar kant. Stick i degen med en gaffel. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant. Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
    6. När paprikan är kall nog att hantera, dra av skinnet och hacka paprikaköttet.
    7. Lägg paprika, keso, ägg, basilika, salt och peppar i en matberedare och finfördela. Bred ut blandningen över pajdegen.
    8. Grädda pajen i ugnen tills fyllningen har stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter.
    9. Låt pajen svalna något innan den serveras.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben