Serverar: 8 portioner
Tid: 2 timmar 40 minuter
Det drar ihop sig till mörka kvällar och mysiga fikastunder. Här kommer ett recept som är lite advents- och julkänsla.
Lägg smöret i mindre bitar i en matberedare. Krossa pepparkakorna något och lägg i tillsammans med smöret. Mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten på en form gärna med löstagbara kanter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker, fast spara 2 msk grädde att smälta gelatinet i . Rör ner osten i gräddblandningen, tillsätt lingonen och blanda ordentligt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med lite grädde. Häll ner i smeten i en fin stråle och blanda snabbt. Häll blandningen över pepparkaksblandningen i formen och låt stelna i kyl i ca.2 tim. Den som vill garnerar med lingon.
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...