cheesecake med pepparkakor och lingon

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Det drar ihop sig till mörka kvällar och mysiga fikastunder. Här kommer ett recept som är lite advents- och julkänsla.

Ingredienser

  • Botten
  • 90 g smör
  • 200 g pepparkakor
  • Fyllning
  • 7 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 400 g philadelphia ost
  • 2 dl rårörda lingon
  • Garnering
  • ½ dl lingon (färska eller styckfrysta)
  • Instruktioner

    Lägg smöret i mindre bitar i en matberedare. Krossa pepparkakorna något och lägg i tillsammans med smöret. Mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten på en form gärna med löstagbara kanter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker, fast spara 2 msk grädde att smälta gelatinet i . Rör ner osten i gräddblandningen, tillsätt lingonen och blanda ordentligt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med lite grädde. Häll ner i smeten i en fin stråle och blanda snabbt. Häll blandningen över pepparkaksblandningen i formen och låt stelna i kyl i ca.2 tim. Den som vill garnerar med lingon.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben