Cheesecake med räkor

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Kanongod till buffeer.

Ingredienser

  • 2 st juliakakor eller andra runda brödkakor
  • 600 g skalade räkor
  • 250 g pepparrotsost typ cantadou
  • 400 g kesella 10%
  • 1 bunt gräslök, hackad
  • 1 äpple, tärnat
  • 3 gelantinblad
  • Topping
  • Precis som man önskar, tex färska räkor, blandade med soltorkade tomater,hackad sticklök och dill
  • Instruktioner

    Stansa eller skär ut juliakakorna så de passar i en springform. Ca 20 cm i dm. (de skall fungera som botten i ceesecaken. Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten. Rör i hop kesellan, osten, gräslöken och äpplet. Krama ur vattnet ur gelantinbladen och smält dem i en kastrull. Blanda gelantinet med lite av oströran. tillsätt sedan resten av röran. Blanda ner räkorna och fyll formen med blandningen. Ställ i kylen ett par timmar eller över natten, dekorera.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben