Cheesecake med rökt nötkött

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

Passar perfekt på ett buffébord.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 gelatinblad
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 150 g rökt nötkött
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad persilja
  • körsbärstomater
  • machesallat
  • Instruktioner

    1. 1. Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen.
    2. 2. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg gärna ett bakpapper i botten.
    3. 3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rör ut philadelphiaosten i crème fraichen. Blanda i gräddfil, finhackat nötkött, pepparrot och persilja.
    4. 4. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner i smeten och bred över bottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar. Garnera med halverade tomater och sallat.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben