Cheesecake med vanilj och citron

Serverar: 8-10 portioner

Philadelphiaost light blandad med lätt vaniljyoghurt och lätt kesella ger mindre mättat fett än den vanliga. Bottnen är gjord på osötad basmusli istället för digestivekex vilket gör kakan bättre rent näringsmässigt.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 175 g osötad basmusli
  • 2 krm kanel
  • ½ hasselnötter
  • 3 msk vetegroddar
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 1 pressad citron
  • Rivet skal av 1 citron
  • 100 g Philadelphiaost light
  • 1 dl lätt vaniljyoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl 100% lönnsirap
  • 1 burk lätt kesella
  • Garnering
  • ½ dl blåbär
  • 10 st physalis utan skal
  • 1 dl pekannötter
  • Instruktioner

    1. Mal hasselnötterna. Smält smöret och blanda det sedan med basmuslin, kanel, malda nötter och vetegroddar. Tryck ut bottnen med fingrarna i en form med löstagbara kanter.
    2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i en djup tallrik eller bunke. Riv citronskalet fint och pressa ur saften i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
    3. Blanda ner ost, yoghurt, vaniljfrön, lönnsirap och lätt kesella i bunken med saften och skalet från citronen.
    4. Krama ur vattnet ur de nu sladdriga gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull. Smält dem på låg värme under omrörning.
    5. Tillsätt det flytande gelatinet i en jämn stråle till blandningen i bunken, rör hela tiden så det inte klumpar sig.
    6. Häll över smeten i formen, på bottnen du gjort och ställ in i kylen i 2 timmar.
    7. Garnera före servering med blåbär, physalis och hackade pecannötter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben