Cheesecakemuffins

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda muffins för alla som gillar cheesecake

Ingredienser

  • Smeten
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl Oboy
  • 125 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering
  • 50 g pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och O'boy i en skål.
    3. Rör ihop smör och socker i en annan skål. Tillsätt de två äggen, ett i taget. Ta därefter i de torra ingredienserna och mjölken i omgångar och rör till en slät smet.
    4. Fyllningen: Vispa eller mixa philadelphiaosten med de sista ägget, socker, vaniljsocker och citronsaften.
    5. Varva chokladsmeten och fyllningen i muffinsformar. Hacka pistaschmandeln fint och strö över den. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben