Choklad- och cheesecakemuffins

Serverar: 12 portioner

Lite annorlunda muffins som är jättegoda.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 300 g philadelphiaost
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Muffins: Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker poröst. Tillsätt sedan 2 av äggen.
    2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
    3. Fyllning: Vispa osten mjuk med elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.
    4. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Klicka på fyllningen och fyll på med resten av muffinssmeten. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben