Cheesecakemuffins

Serverar: 10 portioner

Det bästa av två världar – muffinsens praktiska portionsförpackning och den underbara smaken av cheesecake.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g digestivekex
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Dekoration
  • Kakao
  • Chokladknappar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
    2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
    3. Värm en ½ dl av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
    4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
    5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar.
    6. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben