Cheesecakepaj med bär och lime

Ljuvlig dessert där du väljer dina favorit bär och de du har tillgång till.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 300 g färskost, tex philadelphia
  • 1½ dl kesella
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ lime
  • 1 msk limejuice
  • Topping
  • 2 dl färska bär, tex. vinbär, smultron, jordgubbar, hallon, blåbär, krusbär
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mosa kexen så att det blir smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulblandningen i botten av en stor pajform.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen, gärna i en mixer. Häll ner i formen. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Låt kakan svalna och toppa med bär och rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben