Cheesecakerutor med bär

Serverar: 15 portioner

De här friska kakorna är ett synnerligen läckert sätt att ta tillvara på trädgårdslandets och bärskogens röda skatter. Välj efter smak och tillgång.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 20 digestivekex
  • 1 dl florsocker
  • Fyllning
  • 8 gelatinblad
  • 250 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 5 dl gräddfil
  • 3 dl florsocker
  • 1-2 msk vaniljsocker
  • Garnering: 1 l (ca 500 g) färska bär, röda vinbär, jordgubbar, hallon eller smultron
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
    2. Krossa kexen i en mortel eller i matberedare. Tillsätt florsockret.
    3. Blanda matfettet med kexsmulorna. Arbeta snabbt ihop allt till en massa. Tryck ut kexmassan i en liten långpanna, ca 20x30 cm.
    4. Gör fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten cirka 10 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme eller i mikron. Låt svalna något.
    5. Rör färskosten smidig med gräddfilen. Tillsätt florsocker och smaka av med vaniljsocker.
    6. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Fördela ostblandningen över kexbottnen. Strö över vinbär, jordgubbar i bitar, hallon eller smultron.
    7. Låt kakan stå kallt cirka 2 timmar. Skär sedan i 15 rutor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben