Chefens superenkla Janssons frestelse

Serverar: 4-6 portioner

En genväg till den traditionella Jansons frestelse där pillet med att skära all potatis ersatts av en påse frysta "Pommes stripes" ! Perfekt om man ska bjuda många!

Ingredienser

  • 1 påse pommes stripes, ca 2 kg djupfrysta
  • 2 st gula lökar
  • 3 dl grädde
  • 1 burk ansjovisfiléer med spad, 125 g
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Smörj en ugnsform med smör. Varva den frusna potatisen med fräst lök och anjovis. Börja och sluta med potatisen. Häll på grädde och strö på ströbröd och klicka på smör. Ställ i ugn på 200 grader i ca 60 min eller tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ullis1 27 november 2009

    Låter smidigt, det ska jag prova att göra. :)

    Mellanbellan 1 januari 2013

    TACK! Kommer inte att skala och strimla potatis mer,detta var hur snabbt och smidigt som helst. Däremot tog jag bara 900 g stripes mot receptets 2 kg men följde receptet i övrigt. Jättegott.

    Gunilla 9 december 2017

    Skitbra. Jag kommer inte att skala potatis mer och stå och fattas lite potatis till. När jag gör Janssons så gör jag mycket och fryser in. Jag gör dem direkt i folieformar så är de lika snygga efter frysningen bara att värma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben