Chef´s sallad

Serverar: 4 portioner

I USA varierar man denna goda sallad med olika sorters kött och ost. Den är härligt matig och räcker väl som egen huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta, valfritt
  • ½ huvud isbergssallad eller escarolesallad
  • 5-6 gröna salladsblad, rosésallad eller färsk spenat
  • 5-6 rädisor
  • 100 g kokt eller stekt kött av kyckling, kalkon eller skinka
  • Strimlad, stekt bacon
  • 50 g cheddarost
  • Garnering
  • 1-2 hårdkokta ägg
  • 10 champinjoner
  • 1-2 tomater
  • ½ dl grovhackad persilja eller vattenkrasse
  • Dressing
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Lite nymald vitpeppar
  • 2 msk olja, t.ex. solrosolja
  • Instruktioner

    1. Gnid in en salladsskål med en delad vitlöksklyfta. Skär eller riv salladssorterna i mindre bitar. Lägg allt i skålen.
    2. Putsa rädisorna och strimla dem. Lägg dem i skålen och rör om.
    3. Skär det benfria kyckling- eller kalkonköttet eller skinkan i strimlor och osten i kuber. Lägg det på salladen.
    4. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skiva champinjonerna och skär tomaterna i klyftor. Garnera salladen med dem och persilja.
    5. Rör samman alla ingredienser till dressingen. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben