Kött i jättegod sås.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett allround recept som passar alla typer av kött, Kotletter, Karré ,Vilt, Fläsk och Nöt i bitar.

Ingredienser

  • 1 kg kött (fläsk eller nöt)
  • 1 stor gul lök
  • 1 paprika gul
  • 10 champinjoner färska
  • 1 tsk sambal
  • 2 tsk svartvinbärs gelé
  • 1 kudde du chef
  • 2 msk japansk soya
  • 3 dl vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Bryn kotletter / grytbitar krydda ej. Hacka Lök , Svamp och Paprika efter tycke i storlek och bryn även dessa. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört. Smaka av och salta/peppra efter behov, använd maisena för sås konsitens. Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    theodor 11 februari 2017

    Fantastiskt god med mycket smak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben