Cheviche med mango och chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar 15 minuter

Så enkelt och gott och perfekt att äta i värmen. Starkt, kallt och med kärlek! Perfekt och lite annorlunda att servera på kräftkalaset.

Ingredienser

  • 150 g färsk lax ( som har varit fryst!)
  • 150 g rökt lax
  • (150 g färska pilgrimsmusslor )
  • 3 dl skalade räkor
  • 2 mogna mango
  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 1 röd lök
  • 1 chili
  • 3 lime
  • 1 kruka koriander ( eller mer om man vill ha mer smak)
  • salt och svartpeppar
  • Instruktioner

    Finhacka lök, koriander, chili, räkorna och laxen. Varva allt i en skål och pressa limen över, jag brukar riva lite av skalet från mangon också för att få mer smak. Dra några varv med svartpepparkvarnen och eventuellt lite salt ( gärna örtsalt) Låt allt stå i kylen 4-6 timmar i marinaden. Skär sedan gurka, mango och avokado i mindre bitar och ha i skålen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben