Chèvreburgare med chutney

Serverar: 6 portioner

Kombinationen smakrik ost och kryddig sås är oslagbar. Servera chèvreburgaren med en fräsch sallad eller på traditionellt vis i hamburgerbröd.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • Ca 200 chèvreost
  • 1 kg nötfärs
  • 2 msk ketchup
  • 3 msk worcestershiresås
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk färsk timjan
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Ananaschutney
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 l färsk ananas, tärnad
  • 2½ dl sultanrussin
  • 1 krossad torkad chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 2½ dl råsocker
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Skala och riv löken grovt. Dela osten i sex bitar.
    2. Lägg färsen i en skål. Tillsätt lök, ketchup, worcestershiresås, senap, timjan, salt och peppar. Blanda samman.
    3. Forma köttet till sex burgare. Ta bort lite kött i mitten av varje burgare och lägg dit en ostbit. Tryck tillbaka köttet.Platta till och täpp till väl.
    4. Gör chutneyn. Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i småbitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
    5. Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en tjockbottnad gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda cirka 30 minuter. Rör om då och då. Låt chutneyn svalna i rumstemperatur och ställ den sedan i kylen med lock.
    6. Tänd grillen eller sätt ugnen på grill. Grilla burgarna cirka fem minuter på ena sidan och tre minuter på andra. Du kan också steka dem i stekpanna. Servera med ananaschutneyn och en fräsch sallad eller hamburgerbröd som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben