Chévregratinerad potatis

Serverar: 6 portioner

Denna potatis passar mycket bra till Filégryta med svamp och lök.

Ingredienser

  • 6 bakpotatis
  • 250 g chévre (fransk getost)
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka potatisarna. Stick med en gaffel i dem, så att de inte spricker i skalet. Lägg potatisarna på ett galler i ugnens nedre del och baka dem i ca 60 minuter, tills de är mjuka.
    2. Grovmosa osten och tillsätt créme fraiche. Smaksätt med lite sdalt och peppar.
    3. Dela potatisen och gröp ur de mesta av varje halva. Blanda potatismoset med getostkrämen. Fyll den urgröpta skalhalvorna med potatisblandningen (så här långt kan potatisen förberedas).
    4. Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera högt ujpp i ugnen, 8-10 minuter, tills potatisen fått fin färg. Serveras till Filégryta med svamp och lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben