Chèvregratinerad rotselleri med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Smaskig förrätt. Servera gärna rödvinet Lindemans Bin 40 Merlot till!

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 4 toppar färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala rotsellerin och skär den i fyra cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olja över skivorna, salta och peppra. Sätt in plåten på 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter. Ta ut plåten och lägg en skiva chèvre på varje rotselleri, ringla över honung och fördela pinjenötterna över. Baka klart i ytterligare 5 minuter.
    2. Gör under tiden tomatsalladen: Finhacka schalottenlöken. Häll balsamvinägern i en kastrull och låt det koka ner till hälften (det går snabbt). Blanda i olivolja, senap, lök och rosmarin.
    3. Fördela de skivade tomaterna på fyra tallrikar, ringla över den ljumma balsamdressingen, salta och peppra. Lägg selleriskivorna bredvid och garnera med basilika.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben