Chèvregratinerad sparris

Serverar: 4 portioner

Den franska getosten är jättegod tillsammans med den gröna sparrisen, stekta småpotatisar och stekta körsbärstomater.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 200 g chèvre
  • 1 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär av den nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en stor ugnssäker form. Blanda grädde, vin och smulad buljongtärning. Häll det över sparrisen.
    2. Skär osten i 4 skivor. Lägg dem på sparrisen. Strö över pumpakärnor.
    3. Gratinera i övre delen av ugnen i 6-8 minuter. Servera med stekta småpotatisar och stekta körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 8 april 2009

    Lite ovanliga smaker, och otroligt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben