Chèvregratinerade päron med mandel
Serverar:
4 portioner
En enkel god kvällsrätt med ett glas rött vin.
Ingredienser
4 päron, mogna
4 skivor chèvre, getost
2 msk akaciahonung
25 g mandelspån
Färsk rosmarin
Instruktioner
Ugn 250º.
Dela päronen, lägg dem i en ugnssäker form. För att de ska ligga plant – skär av en tunn bit på den runda delen.
Gröp ur kärnhuset med ett kuljärn eller en liten sked. Lägg en halv skiva chèvre på varje päronhalva. Ringla över honung och strö över mandelspån.
Gratinera högt upp i ugnen tills mandelspånet fått färg och osten är varm, ca 4–5 minuter. Passa noga!
Dekorera med färsk rosmarin och servera gärna med ett glas rött vin.
Liknande recept
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Fiberbröd med mandel
3
2
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Syltade päron till ost
5
8
2
Fläskfilé med päron
4.5
4
2
Päron Roquefort
1 h
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!