Chèvrekyckling med varm äppelsallad och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Chèvre är en ost som tappar en del av sin kärva smak när den hettas upp, osten kommer då till sin fulla rätt.

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 180 g chèvreost
  • 1 msk grönsaksbuljong (alt 1 tärning)
  • 2 majrovor
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm). Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela chèvreost ovanpå kryddningen och gratinera i ugnen i 25 minuter. Koka ris. Koka upp 1 liter vatten med buljong i en kastrull. Skala och skär majrovor och morötter i stavar. Koka i 3 minuter. Häll av buljongen (spar 2 msk) och lägg grönsakerna åt sidan. Skölj och strimla purjolök. Kärna ur och skär äpple i smala klyftor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolöken och äpplet på medelhög värme i 3 minuter. Blanda 2 msk buljongvatten, timjan, senap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Tillsätt morötterna, majrovorna, purjon och äpplet. Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och riset.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben