Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Chèvre är en ost som tappar en del av sin kärva smak när den hettas upp, osten kommer då till sin fulla rätt.
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm). Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela chèvreost ovanpå kryddningen och gratinera i ugnen i 25 minuter. Koka ris. Koka upp 1 liter vatten med buljong i en kastrull. Skala och skär majrovor och morötter i stavar. Koka i 3 minuter. Häll av buljongen (spar 2 msk) och lägg grönsakerna åt sidan. Skölj och strimla purjolök. Kärna ur och skär äpple i smala klyftor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolöken och äpplet på medelhög värme i 3 minuter. Blanda 2 msk buljongvatten, timjan, senap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Tillsätt morötterna, majrovorna, purjon och äpplet. Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och riset.