Chèvrepaj med valnötter

Serverar: 6-8 portioner

En jätteenkel och god paj, perfekt när man har middagsgäster.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 200 g chèvre
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 50 g spenatblad
  • ca 100 g rökt skinka, i bitar
  • 1-2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
    3. Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, skinka och spenat i pajskalet.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
    5. Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg. Ringla flytande honung över. Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
    6. Kan med fördel göras vegetarisk genom att ta bort skinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Escapade 26 juni 2012

    hum...1 äggula ska vara i pajdegen men du har inget skrivet om ägg till äggstanningen, hur många ägg ska det vara och ska det vara bara gula eller vita oxå till den?

    Grinder 31 januari 2013

    Säkert god men är väl högst olämplig som vegetariskt rätt, då receptet innehåller kött!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben