Chicken à la king

Serverar: 2 portioner

Med färdiggrillad kyckling går det snabbt och lätt.

Ingredienser

  • 1/2 liten, grillad kyckling
  • 100 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 röd paprika
  • Matfett
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1/2 dl Milda mat extra
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl gröna ärter
  • Servera med
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
    2. Fräs svamp och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
    3. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och Milda mat extra. Låt såsen koka under omrörning ca 3 minuter.
    4. Smaka av med soja, salt och peppar. Tillsätt kyckling och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Bjud kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben