Chicken Birijani

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En supergod kycklingrätt som gjort succé månfa gånger. Jag hittade det i en 80-talskokbok hos en väninna för många år sen.

Ingredienser

  • 1 kyckling, fryst eller färsk, styckad i bitar
  • 1 msk olivolja
  • ½ gul lök, grovhackad
  • 2 msk smör
  • 3 dl hönsbuljong, egen eller tärning
  • 1 dl grädde
  • 3 tsk curry
  • Tillbehör i valfri mängd
  • Skivad banan, helst omogen
  • Kokosflingor
  • Russin
  • Hackade nötter
  • Youghurt, naturell
  • Instruktioner

    1. Stek löken gyllengul i olja. Tillsätt curry. Lägg i kycklingbitarna. Häll på buljongen och grädden.Låt koka under lock 15-20 minuter.
    2. Om såsen verkar för tunn, ta upp kycklingen och koka ihop såsen till lagom konsistens. Smaka av så att du känner att den har rätt kryddstyrka.
    3. Servera med kokt ris. Tillbehören serveras separat i skålar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben