Chicken California

Serverar: 4 portioner

Tacokryddad kyckling blir här en allt-i-ett-rätt som serveras på en bädd av majs, grön chili, svarta bönor och pintobönor. En härlig måltid med hetta.

Ingredienser

  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 kg kycklingklubbor, delade
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 300 g tomatsoppa på burk
  • 300 g majskorn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 paprika, fintärnad
  • 100 g grön chili på burk
  • 2½ dl svarta bönor på burk, sköljda, avrunna
  • 2½ dl pintobönor på burk, sköljda, avrunna
  • 4 salladslökar, hackade
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Gnid in kycklingen med tacokrydda och bryn kycklingdelarna åtta-tio minuter runtom.
    2. Häll buljongen i stekpannan, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
    3. Ta upp kycklingen med en hålslev och lägg över den i en skål. Håll den varm.
    4. Lägg soppa, majs, lök, paprika, chili och bönor i stekpannan. Koka upp och sjud tre-fyra minuter under omrörning tills allt blivit genomvarmt.
    5. Fördela bönsåsen i fyra djupa tallrikar. Lägg på kycklingen och strö över salladslöken. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben