Chicken Chartreuse

Serverar: 4 portioner

Det är franska munkar som står bakom receptet till den läckert gröna likören Chartreuse. Här sätter dess 130 olika kryddor sin prägel på en mild och len sås till mjälla kycklingfiléer - riktig festmat!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 kycklingfiléer utan skinn och ben , ca 500 g
  • 150 g champinjoner , färska eller på burk
  • 1 dl vatten
  • Lite buljongextrakt med hönssmak
  • 1 dl tjock grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk färsk dragon
  • 2 msk grön Chartreuse
  • Salt
  • Vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den fint. Bryn matfett i en stekpanna, lägg i kycklingfiléerna och låt dem bli guldbruna. Lägg över dem i en grytan.
    2. Lägg löken i stekpannan och låt den bli mjuk på svag värme under lock. Tillsätt hela champinjoner och fräs allt någon minut. Häll över allt i grytan.
    3. Slå vattnet i stekpannan, tillsätt buljongextrakt och rör om tills det har löst sig. Häll över buljongen i grytan och koka kycklingen under lock på svag värme ca 10 minuter.
    4. Rör samman grädde och vetemjöl och häll redningen i grytan. Tillsätt dragon och sjud rättan ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med Chartreuse, salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben