Chicken patties i salladsblad

Serverar: 4 portioner

Jättegoda och saftiga kycklingbiffar som serveras i salladsblad med en god sås av mango chutney och lime. För extra krispiga salladsblad, låt ligga en stund i iskallt vatten.

Ingredienser

  • 1 burk kokta kikärter, 400 g, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 lite gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk curry
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • ½ dl kokosflingor
  • Sås
  • 3 msk mango chutney
  • Pressad saft av limen ovan
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
    3. Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna.
    4. Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben