Chicken satay

Serverar: 5 portioner

Thailänsk enkel och god rätt

Ingredienser

  • 24 engångsgrillspett
  • 600 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl oliv- eller rapsolja
  • 0,5 dl soja
  • Jordnötssås
  • 1 bit färsk ingefära, ca 4 cm
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten burk kokosmjölk, 165 ml
  • 5 msk jordnötssmör
  • 0,5-0,75 dl sweet chilisås
  • Till servering
  • 1 kruka sallad
  • Körsbärstomater
  • Ev jasminris
  • Instruktioner

    1. Blötlägg träspetten.
    2. Vispa ihop marinaden och lägg kycklingfiléerna att marinera minst 1/2 timme. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och gör så många kycklingspett du kan! Sätt ugnen på grillvärme, 225 grader. Lägg spetten på ett galler ovanpå en långpanna. Grilla i ugn ca 7-8 minuter på varje sida. Eller stek kycklingbitarna i smör i några minuter i en stekpanna och trä sedan upp på spett. Gör såsen under tiden: Jordnötssås:
    3. Skala och riv ingefäran. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben