Chicken Tetrazzini

Serverar: 4 portioner

Kyckling Tetrazzini, pasta-gratäng inspirerad av Italien och USA.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3 dl matlagningsgrädde (vispgrädde är gott men fetare)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ½ dl vin
  • ca 200 gram champinjoner (8-10 stycken)
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • Paprikapulver
  • Olivolja
  • Spaghetti
  • Instruktioner

    1. Börja med att tärna kycklingfiléerna i mindre kuber, skala samt finhacka även den gula och vita löken.
    2. Dela champinjonerna i skivor alternativt fjärdedelar beroende på hur stora de är. Sätt igång spaghetti-koket och sätt ugnen på 200 ºC.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i löken. När både vit och gul lök fått färg så tillsätt svampen, när även den börjar få yta så lägg i kycklingköttet, låt allt fräsa några minuter och slå sedan över grädden och vinet. Salta och peppra efter smak, strö även över paprikapulvret.
    4. När såsen tjocknat en aning så häll den i en form, vänd ner den nykokta spaghettin, toppa med riven mozzarella och parmesan.
    5. Gratinera i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun och såsen är bubblig, ungefär 15-20 minuter. Servera gärna med ett glas vin och ett gott bröd

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Caterina_J 25 februari 2010

    Lät otroligt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben