Kyckling Tetrazzini, pasta-gratäng inspirerad av Italien och USA.
Ingredienser
3-4 kycklingfiléer
3 dl matlagningsgrädde (vispgrädde är gott men fetare)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ dl vin
ca 200 gram champinjoner (8-10 stycken)
125 g riven mozzarella
1 dl riven parmesan
Paprikapulver
Olivolja
Spaghetti
Instruktioner
- Börja med att tärna kycklingfiléerna i mindre kuber, skala samt finhacka även den gula och vita löken.
- Dela champinjonerna i skivor alternativt fjärdedelar beroende på hur stora de är. Sätt igång spaghetti-koket och sätt ugnen på 200 ºC.
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i löken. När både vit och gul lök fått färg så tillsätt svampen, när även den börjar få yta så lägg i kycklingköttet, låt allt fräsa några minuter och slå sedan över grädden och vinet. Salta och peppra efter smak, strö även över paprikapulvret.
- När såsen tjocknat en aning så häll den i en form, vänd ner den nykokta spaghettin, toppa med riven mozzarella och parmesan.
- Gratinera i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun och såsen är bubblig, ungefär 15-20 minuter. Servera gärna med ett glas vin och ett gott bröd
Liknande recept
Kommentarer (1)
Lät otroligt gott.