Chicken tikka masala

Serverar: 4 portioner

Det sägs att den här kryddiga, indiska rätten från början faktiskt uppfanns i England. Servera den med nykokt basmatiris, naanbröd och den friskt myntasmakande raitan!

Ingredienser

  • 300 g kyckling
  • ½ hackad röd chili
  • 3 dl grädde
  • 3 salladslökar
  • 1 gul eller röd paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad ingefära
  • ½ dl hackad koriander
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk garam masala
  • 4 dl basmatiris
  • Kardemumma, hela kärnor
  • 1 st kanelstång
  • Gurkmeja
  • Raita
  • ½ gurka
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • ½ dl mynta
  • Ev. vitlök
  • Instruktioner

    1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
    2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
    3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
    4. Raita: strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera Kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd (finns att köpa i välsorterade butiker eller specialaffärer).

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    CarolineNilsson 3 mars 2009

    Väldigt väldigt gott! :-D

    robin_91 20 december 2009

    gillade din tikka masala, men raita tyckte jag inte var så gott :P hade nog med myntan att göra

    EKC6150 9 juli 2012

    Det här var gott!! En fin rätt att servera med fin färg och god smak på riset. Omtyckt av alla runt bordet. Tack för receptet Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben