Chicken tikka masala

Kryddig kycklinggryta med lite lagom mycket hetta helt enkelt!

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé
  • 1/2 - 1 röd chili, finhackad (välj styrka efter smak)
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk riven ingefära
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 tsk garam masala
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    Bryn grönsakerna och kycklingen i en gryta i lite smör/olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda medan riset kokar, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    annsve67 14 augusti 2011

    Detta var verkligen jättegott!!! Vi åt det med quinoa istället för ris, och vitlökssås till. Rekommenderas :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben