Chicken vindaloo

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jätte god

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 0,5 solovitlök
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk garam masala
  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g ris
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 msk honung
  • 0,5 romansallad
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i de krossade tomaterna och vatten. Tillsätt sambal, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt puttra ihop. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills kycklingen är klar. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda yoghurt med honung i en skål. Servera vindaloon med ris, honungsyoghurt och sallad.
    2. Tips Toppa vindaloon med färsk koriander.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben