Chili med rotfrukter och kikärter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här bjöd jag 50 personer på när jag hade 25-årsfest. Det blev succé!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri (50g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk chilipulver
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 msk oregano
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 4 dl vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 pkt quornbitar (valfritt)
  • Till servering
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Skala rotfrukterna och tärna dem smått. Fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg. Tillsätt rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med en liten stund. Häll på tomater, vatten och buljong. Koka grytan under lock cirka 15 minuter. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i kikärterna och koka cirka 5 min. Smaka av med salt.
    2. I orginalreceptet ingick quornbitar, men jag tycker det räcker med kikärtor.
    3. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tjejer 23 november 2011

    Jättegott och lätt kan verkligen rekomendera denna rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben